Tine-teBine – Sarcasm și Umor cât cuprinde
Rețete

Cheesecake Simplu

Cheesecake Simplu

 

Cheesecake simplu

Cheesecake simplu

O prajitură iubită de majoritatea Românilor. Cu un blat de biscuiți striviți și un continut de brânză ajunge la inima oricărui om. Dacă luăm în considerare că această prăjitură poate fi ornată cu diferite topinguri, precum ciocolata, căpșunile, zmeura.. se transformă imediat în preferata Românilor atunci când merg la cofetărie după ceva dulce.
Prep Time 3 hrs 30 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 4 hrs 20 mins
Course Desert
Cuisine Internațională
Servings 10

Ingredients
  

Blat

  • 250 gr biscuiți
  • 200 gr unt topit
  • 2 lingurițe cacao
  • 1.5 linguriță scorțișoară

Tort

  • 400 gr frișcă dulce bătută
  • 500 gr branză de vaci
  • 200 gr zahăr tos
  • 1 esență vanilie
  • 1 pliculeț gelatină dizolvat în 1/4 cană cu apă

Instructions
 

  • Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora. Biscuitii se sfarama in mixer/robot de bucatarie, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Se preseaza cu grija biscuitii in forma, creand un strat uniform pe fund si de jur imprejur, la o inaltime de aproximativ 4 cm.
  • Se da forma cu blatul de biscuiti in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius pentru 8-10 minute, pana devine usor auriu pe margini, apoi se scoate iar temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius.
  • Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe (daca o fierbem isi pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci.
  • Frisca se bate tare. Se amesteca apoi cu branza de vaci si se aseaza uniform peste biscuit. Se asambleaza tortul. Peste ornam cu putina ciocolata topita.
  • Se lasa sa se raceasca complet in forma apoi se da la frigider pentru minimum 3 ore inaintea servirii. Pofta buna!
Keyword Cheesecake Simplu

Related posts

Tort de ciocolată

Tine-teBine

Prăjitura Raffaello

Tine-teBine

Lasă un comentariu

Recipe Rating