in

Efectele periculoase ale școlii online se vor vedea după redeschidere

Orele în fața ecranelor au creat o dependență din care s-a format un obicei. Acest lucru face mai dificilă reluarea cursurilor cum erau înainte de pandemie, para acest acces la tehnologie în timpul orelor. Elevii nu vor renunța așa de ușor la telefoane, laptopuri după această perioadă, ceea ce va necesita mai multe explicații din partea dascălilor cât și din partea părinților.

Alt punt important în reluarea cursurilor după aceasta „școală online” este diferența care s-a creat într mediul rura și cel urban. Cei care au avut acces la informații și cei care nu și-au permis echipamente electronice pentru a putea accesa informațiile.

Dragoș Iliescu, profesor universitar: “Schimbări sunt rezonabil de puternice, pentru că n-a trecut o lună sau două luni, ca în vacanța mare, ci sunt 11 luni de ruptură radicală față de ce era anterior.

 

Am accentuat dependența de ecran, acel recomandat două ore. Înainte de pandemie, ăsta era timing-ul recomandat pentru screen time, interacțiune cu ecranul, pentru un copil în preajma liceului. Acele două ore s-au dus mult peste și studiile pe care le avem acum trasează o limită undeva la 9 ore și, deci de cinci ori mai mult de cât era recomandat anterior.

Există și avantaje în situația asta, nu numai lucruri negative.

 

Cu siguranță că 10 ore pe zi interacțiune cu ecran este mult prea mult. Există repercusiuni serioase din punct de vedere psihologic, al dezvoltării emoționale, al contactului cu viața cotidiană, funcționalitate, relații sociale reale, deci repercursiunile sunt majore”.

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Netflix își îmbunătățește serviciile unde găsești noua opțiune

Netflix își îmbunătățește serviciile: unde găsești noua opțiune

Cheesecake Simplu

Cheesecake Simplu