Tine-teBine – Sarcasm și Umor cât cuprinde
Rețete

Prăjitura Raffaello

Prajitură Raffaello
Prăjitura Raffaello

Prăjitura Raffaello

Prăjitura Raffaello este una dintre preferatele copiilor. O prăjitură ce ocupă lejer unul dintre locurile fruntașe atunci când se alege desertul.
Prep Time 50 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 1 hr 10 mins
Course Desert
Cuisine Internațională

Equipment

  • Tel
  • Mixer

Ingredients
  

Blat 1

  • 120 gr făină
  • 60 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt

Blat 2

  • 15 gr făină
  • 90 gr fulgi de cocos
  • 90 gr zahăr
  • 3 albușe
  • 1/3 plic praf de copt
  • esență de migdale

Cremă

  • 450 gr ciocolată albă
  • 420 ml frișcă lichidă
  • esență de migdale

Instructions
 

  • Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.
    Atenție - Amestecul nu trebuie sa fiarba
    Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.
  • Primul blat:
    Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.
  • Al doilea blat:
    Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.
  • Asamblarea prajiturii:
    Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.
Keyword Prajitură raffaello

Related posts

Tort de ciocolată

Tine-teBine

Cheesecake Simplu

Tine-teBine

Lasă un comentariu

Recipe Rating