in

Singura peșteră cu cristale din Europa care se poate vizita este în România

Singura peşteră cu cristale de calcit vizitabilă din Europa se găsește în Bihor, în mina Farcu. Plină de cristale de toate culorile şi sub fel şi fel de forme, peştera a captat rapid atenţia turiştilor care sunt în căutare de destinaţii inedite.

Peşteră cu cristale de calcit vizitabilă mai este în Africa de Sud. Mai sunt peşteri cu cristale, dar nu pot fi vizitate turistic din cauza spaţiilor foarte înguste şi foarte greu accesibile.

Peştera a fost descoperită întâmplător de către un miner în timpul lucrărilor la o galerie a fostei mine de bauxită. La 15 metri trebuia să fie o pungă de bauxită pentru exploatare. După ce s-a descoperit peştera nu s-a mai căutat, pentru a proteja peştera.

Singura peșteră cu cristale din Europa care se poate vizita este în România

„Turiştii dacă vin aici pot să vadă cristale de calcit pe care nu le poţi vedea oriunde. E singura peşteră cu cristale din România vizitabilă şi o peşteră cu formaţiuni care cresc orizontal.” spune ghidul de la mină, Sorin Petrică.

Turiştii pot vizita şi muzeul minier unde poate fi văzut un trenuleţ încărcat cu unelte de minerit
„Sunt frumuseţile ţării. Chiar sunt superbe! Avem o ţară mult, mult prea frumoasă şi nu am colindat-o toţi.”, spun turiștii care ajung acolo.

Pentru a vizita peştera din mina Farcu, turiştii trebuie să facă o programarea prealabilă cu minim 48 de ore înainte. Preţul de intrare este de 15 lei pentru copii şi 25 de lei pentru adulţi

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hoteluri scumpe și luxoase din întreaga lume!

Tort de ciocolată

Tort de ciocolată