Tine-teBine – Sarcasm și Umor cât cuprinde
Rețete

Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

 

TORT DE CIOCOLATA

Tort de ciocolata

Rețetă simplă pentru un tort de ciocolată cu adevărat delicios.
Prep Time 45 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 35 mins
Course Desert
Cuisine Americană

Equipment

  • Tel

Ingredients
  

  • 400 gr făină
  • 350 ml lapte
  • 300 gr zahăr
  • 250 gr unt
  • 4 ouă
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 150 gr ciocolată cu lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Cremă

  • 400 gr unt moale
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr apă
  • 1 praf de sare
  • 4-5 picături de oțet

Glazură

  • 200 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte condensat

Instructions
 

  • Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit.
  • Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea.
  • Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea. Blatul se taie in 3 bucati egale pe orizontala dar dupa ce s-a racit complet.
  • Intr-o cratita (cu diametrul de 20 cm) am asezat apa si zaharul. Am adaugat si 4-5 picaturi de otet si am asezat cratita la foc mediu. Otetul are rol anticristalizare (previne zaharisirea). Am adus siropul la fierbere si am cronometrat fix 5 minute (din momentul in care a inceput sa fiarba). Veti simti in aer aroma de otet ( la final crema nu va avea gust sau aroma de otet). Am amestecat ocazional.
    Dupa acest rastimp am adaugat in sirop si bucatelele de ciocolata. Am amestecat ciocolata pana ce s-a topit complet (tot pe foc) si am adus siropul din nou la fierbere. Din momentul in care a inceput sa clocoteasca am cronometrat alte 5 minute. Gata! Am obtinut o compozitie fluida – cremoasa – o glazura. Am lasat siropul de ciocolata la racorit vreo 30 de minute. Dupa aceea am asezat untul moale in vasul mixerului si l-am spumat 2-3 minute. Am adaugat si un praf de sare. Am inceput sa incorporez in unt cate o lingura din siropul racorit de ciocolata, mixand scurt dupa fiecare transa. Dupa ce am obtinut o compozitie cremoasa am umplut tortul folosind o spatula sau orice alta ustensila pentru intins crema.
  • Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit.
    Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.
Keyword Tort de Ciocolată

Related posts

Prăjitura Raffaello

Tine-teBine

Cheesecake Simplu

Tine-teBine

Lasă un comentariu

Recipe Rating